Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

OP DE BRABANTSE TOUR

MEI 2013

Omdat dit jaar de 100e Ronde van Frankrijk werd gereden, hadden de Brabantse kranten (het Brabants Dagblad, BN DeStem en het ED) het plan bedacht om hier in aanloop naar Le Grand D├ępart op Corsica gezamenlijk aandacht aan te besteden. De rode draad werd honderd jaar Brabanders in de Tour.

In 8 decennia, van de jaren '30-'40 tot en met de jaren '00-nu, werd een terugblik gedaan op de Brabantse Tourhistorie. Dit leverde een serie van 8 bijzondere verhalen op.

Ieder decennia had zijn eigen Brabantse wielrenners. De paspoortjes van deze wielrenners werden tijdens de serie verhalen gepresenteerd op de website. Iedere week publiceerde de krant een nieuw verhaal over een decennium in de Tourgeschiedenis, de Brabantse wielrenners die bij dit verhaal hoorden werden vanaf deze week getoond op een interactieve kaart.

De verhalen uit de krant werden op de website extra aangevuld met videobeelden uit het betreffende decennium. Hiervoor werd een eigen videoplayer ontwikkeld waarin de video's per decennium werden getoond nadat het verhaal in de krant had gestaan.

De interactieve kaart en de speciale videoplayer zijn nog te bekijken op ed.nl/tourdefrance.


Samenwerking met Rob de Bruyn (ED), Maura Laarman (ED), Chris van Mersbergen (BD) en Petra Vogel (ED).