Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

ED BABY

JANUARI 2013

De babybijlage, een jarenlange traditie van het ED. De laatste uitgave bij de krant verscheen in 2009, een overzicht met baby’tjes geboren in 2008. Januari 2013 pikte het ED de traditie weer op om alle in 2012 geboren baby’s uit de regio mooi in beeld te brengen en in één overzicht te plaatsen. Alleen nu digitaal, op de website van het ED.

Op ed.nl/baby worden de baby’tjes die in 2012 geboren zijn per gemeente in de regio getoond. Een maand lang kregen ouders, grootouders, ooms, tantes, neven en nichten de kans om een foto met informatie te sturen naar ED Baby, via een uploadmogelijkheid in de website.

Achter het uploadsysteem hangt een CMS. Tijdens de instuurperiode kon de redactie van het ED hiermee makkelijk de baby’tjes plaatsen in het overzicht, foutjes corrigeren en de dubbel ingezonden foto’s verwijderen. Het was de bedoeling dat iedere baby slechts één keer in het overzicht kwam te staan. In totaal zijn er 1.258 baby’tjes op de website geplaatst.

Wekelijks werd er een baby’tje met een leuk of bijzonder verhaal uitgelicht in de krant. 16 februari 2013 verscheen een grote poster bij de krant met daarop alle ingezonden baby’tjes.

Na een maand werd de mogelijkheid tot inzenden gesloten en ging de eerste stemronde van start. Tijdens de verkiezing ‘ED Baby, de Leukste’ konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete baby’tje in een gemeente. Deze stemronde leverde een kleine 100.000 stemmen en 22 winnaars (één per gemeente) op. Doordat mensen deze periode zo massaal gestemd hebben, is bijna iedere winnaar ruim over de 1.000 stemmen gegaan. De winnaars werden op dinsdag 19 februari 2013 in de krant en op de website bekend gemaakt.

Deze baby'tjes gingen door naar de finale, waar ze deelnamen aan de titel ‘ED Baby, de Leukste’. Uit de 22 finalisten werd door de bezoekers van de website de allerleukste baby uit de regio gekozen. Deze werd op vrijdag 1 maart 2013, na ruim 15.000 stemmen, bekendgemaakt door het ED.

Bekijk het overzicht met alle baby'tjes uit 2012 terug op deze website.


Samenwerking met Carin Beenen (ED), Petra Vogel (ED) en Erik van de Wiel (marketing ED).