Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

ED CITYFOTOWEDSTRIJD

NOVEMBER 2014

Het ED verzamelt ieder jaar al het Glow-nieuws, veel (fotografie)tips en informatie over de routes op ed.nl/glow. Centraal staat de inmiddels traditionele fotowedstrijd. De jaarlijkse ED-fotowedstrijd rond het Eindhovense lichtkunstfestival Glow is in 2014 flink opgefrist. Door de samenwerking met het Eindhovense City Foto is de strijd omgedoopt tot ED Cityfotowedstrijd.

Hobbyfotografen kunnen tijdens Glow dagelijks maximaal 2 foto's insturen via een sterk versimpelde inzendmodule. Uit onderzoek onder deelnemers aan de wedstrijd uit voorgaande jaren bleek dat een inzending makkelijker terug te vinden moet zijn. Daarom moet de fotograaf tijdens het inzenden een categorie toekennen aan zijn of haar foto. Iedere inzending krijgt een uniek nummer wat ervoor zorgt dat een inzending makkelijk te delen is op social media en alle inzendingen komen in een speciaal dagalbum te staan. Uit ieder dagalbum wordt door een jury de top 3 van die dag gekozen. Fotografen die meedoen aan de exclusieve foto-avond van het ED hebben een streepje voor: zij kunnen al een dag eerder foto's maken en insturen. Ze maken daarmee kans om de eerste dagwinnaar van de fotowedstrijd te zijn. De vernieuwde aanpak leverde deze editie van de ED Cityfotowedstrijd ruim 1.400 professionele inzendingen op.

De top 3-foto's van alle dagen dingen mee om de titel van de allermooiste Glow-foto van 2014. Het publiek bepaalt middels een stemronde wie de uiteindelijke winnaar wordt van de ED Cityfotowedstrijd. Iedereen kon tijdens de stemperiode maximaal één keer per dag zijn of haar stem uitbrengen op de 27 kanshebbers. Dit leverde een kleine 1.700 stemmen op.

Aan de fotowedstrijd is dit jaar ook een speciale (buiten)categorie toegevoegd: 'Fotografeer je collega-fotograaf'. Want hoewel Glow- bezoekers vrijwel alleen klagen over 'te veel statieven op de routes', zijn fotografen ook onlosmakelijk verbonden met het lichtfestival. Het ED zocht daarom foto's van op een huishoudtrap balancerende fotografen, stoïcijns kiekjes schietende liefhebbers of juist met een smartphone fotograferende jongeren.


Samenwerking met Fleur Besters (ED), Ilse Luyk (ED) en Maurice Vinken (stagiair ED).