Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

ONDERWIJSKAART

DECEMBER 2011

Ieder jaar gaan veel ouders op zoek naar een basisschool voor hun kind. Ouders zijn tegenwoordig een stuk mobieler dan voorheen. Zij kijken niet alleen naar scholen in hun eigen wijk, maar zijn ook geïnteresseerd in scholen verderop.

Om ouders te helpen bij deze zoektocht biedt het ED de onderwijskaart aan. Op deze kaart worden 275 basisscholen in Zuidoost-Brabant gepresenteerd. Dat maakt het zoeken naar een basisschool en het vergelijken van scholen veel eenvoudiger.

Op de kaart kunnen basisscholen worden gefilterd op gemeente, op grondslag (openbaar, katholiek, vrije school, etc.) en op onderwijsvorm. Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om te zoeken op (specifieke) scholen binnen een straal rond een (woon)adres.

Van elke basisschool zijn adres- en mailgegevens beschikbaar, daarbij staan 2 verwijzingen. De ene verwijzing linkt naar de website van de school, de andere verwijst naar de website van de onderwijsinspectie. Een derde van de scholen heeft een kort profiel ingevuld wat gepresenteerd wordt op de onderwijskaart.

De kaart was voorheen te benaderen via ed.nl/onderwijs, maar is offline gehaald omdat de data geactualiseerd dienen te worden.


Samenwerking met Patrick Wiercx (ED).