Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

ED BAVARIA PRINSENFOTO

FEBRUARI 2015

Ieder jaar worden alle carnavalsprinsen en -prinsessen uit de regio gefotografeerd voor de centerfold, de foto op de twee middenpagina's van het ED van maandag; op de achterkant ervan staat een foto van de jeugdprinsen afgedrukt. Dat klinkt simpel, maar is een enorme logistieke operatie.

Om deze operatie wat te vergemakkelijken is een online module ontwikkeld. Hier kunnen carnavalsverenigingen hun prins of prinses aanmelden voor de foto. Iedere carnavalsvereniging in de regio ontvangt van het ED een uitnodiging met daarin een unieke code. Hiermee kunnen zij inloggen in de online module waarna zij hun prins of prinses kunnen aanmelden. Achter de online module hangt een overzichtspagina waar het redactie secretariaat van het ED makkelijk en snel kan zien welke carnavalsverenigingen zich al hebben aangemeld.

Het maken van de jaarlijkse ED Bavaria Prinsenfoto is onderhand een op zichzelf staand carnavalesk evenement geworden. Volgens redactiechef Lucas van Houtert van het ED zit het evenement nu aan zijn taks. "We krijgen elk jaar nieuwe verzoeken van Prinsen die op de foto willen. Maar er kan inmiddels geen prins meer bij. Criterium is dat ze de 'officiele' Prins van hun dorp of stad zijn. Ze moeten dus met carnaval de sleutel krijgen overgedragen."

Op zondag 8 februari 2015 zagen ongeveer duizend bezoekers hoe 77 prinsen op de foto gingen in het stampvolle Bavaria Brouwerij Cafe in Lieshout. De maandag erna stond de prinsenfoto in de krant, waarna er ook een interactieve versie van werd gemaakt voor de website van het ED. Tot slot werden zowel de grote prinsenfoto als de jeugdprinsenfoto geplaatst op de Facebook pagina van het ED zodat de carnavalverenigingen, de -prinsen en de -prinsessen zichzelf nog eens konden taggen in de foto.


Samenwerking met Lucas van Houtert (ED), Linda Scheepens (redactie secretariaat ED) en Anke Verbakel (ED).