Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

GRENZELOZE LIEFDE VOOR PSV

SEPTEMBER 2011

De liefde voor PSV is niet alleen in Eindhoven of Brabant te vinden. Supporters komen van heinde en verre naar het Philips Stadion om hun trots aan het werk te zien. Het ED startte een zoektocht naar clubliefde buiten Brabant, en zelfs buiten Nederland.

Hiervoor plaatste het ED op de website een interactieve kaart waarop PSV-fans met een virtuele prikker hun verblijfplaats konden aangeven. Na een week was Nederland al bijna 'dichtgeprikt'.

Het totaal aantal prikkers na een kleine week bedroeg ongeveer 2.800. PSV-supporters zitten zelfs aan de andere kant van de wereld: onder meer in de VS, in China, in Thailand, in Kenia en zelfs in Madagaskar wonen PSV-fans. De meesten van hen hebben ook hun favoriete moment uit de clubgeschiedenis toegevoegd. Veelgenoemd zijn het winnen van de Europa Cup 1 (1988) en de UEFA Cup (1978), de landstitel van 2007 en de halvefinaleplaats in de Champions League (2005). Ook de goal van Romario in 1989 tegen Steaua Boekarest en de 10-0-zege op Feyenoord in 2010 komen vaak voorbij.

Van iedere nieuw geplaatste prikker ontvangt de redactie van het ED een e-mail. Door vanuit deze e-mail door te klikken naar een speciale pagina kan de redactie de prikker plaatsen op de kaart, eventuele foutjes corrigeren of een prikker afkeuren.

Begin 2013 stonden er ruim 3.500 prikkers op de kaart. Prikkers plaatsen is nog steeds mogelijk.

Bekijk de kaart met PSV-supporters op ed.nl/psvfans.


Samenwerking met Fleur Besters (ED).