Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

PSV MUSEUM

MAART 2013

Collega Lucas van Houtert vertelt over zijn Benfica-sjaaltje. Dit kreeg hij van een oude Portugees, in ruil voor zijn PSV-sjaaltje, na afloop van de Europacup I-finale in 1988 in Stuttgart.

Het eerste museumstuk voor het PSV Museum is binnen. Het PSV Museum is een online initiatief van het ED, in aanloop naar het 100-jarig jubileum van PSV. Een museum ingericht door supporters: PSV-fans mogen gaan rommelen in dozen op zolder, op zoek naar bijzonder materiaal. Begin maart 2013 kunnen zij samen met het ED het museum gaan bouwen.

Een maand later gaan de lichten aan: het digitale PSV Museum is geopend voor het publiek. Dankzij de hulp van PSV-supporters uit heel Nederland zijn er onder meer oude toegangskaarten en seizoenkaarten, sjaals en vaantjes van historische wedstrijden, programmaboekjes en diverse merchandise artikelen te bekijken.

Alle ingestuurde museumstukken zijn te sorteren op jaartal en categorie. Omdat de collectie van het digitale PSV Museum nog lang niet compleet is, blijft het mogelijk om museumstukken in te zenden. Bij elke inzending is ruimte voor een persoonlijke toelichting. Het ED besteedt wekelijks in een speciale rubriek in de krant aandacht aan een ingezonden voorwerp en het bijbehorende verhaal.

Achter het uploadsysteem van het museum hangt een CMS. Hiermee kan de redactie van het ED makkelijk de museumstukken in de goede categorie van het museum plaatsen en eventuele foutjes corrigeren.

Bekijk het PSV Museum op ed.nl/psvmuseum.


Samenwerking met Lucas van Houtert (ED) en Petra Vogel (ED).