Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

TOUR-KENNISTEST

JULI 2013

Omdat in 2013 de Tour de France zijn 100e verjaardag vierde, had een trouwe lezer van het Brabants Dagblad een speciale kennistest over de belangrijkste feiten, hoogte- en dieptepunten uit 100 jaar Tourgeschiedenis ontwikkeld. Een pittige test bestaande uit 50 begrippen uit de Tourhistorie, met daarbij 50 antwoordmogelijkheden in de 'Hors Categorie' en 50 antwoordmogelijkheden in de '1ste Categorie'. Aangeleverd op 4 geprinte A4-tjes: "Er is helaas niet genoeg ruimte voor in de krant, maar misschien dat we onlineā€¦"

De Tour-kennistest was een initiatief van de Brabantse kranten (het Brabants Dagblad, BN DeStem en het ED) en startte op 29 juni 2013, de dag dat 100e editie van de Tour de France van start ging.

Bij het ontwikkelen van het concept voor de online kennistest namen we de etappes van de Tour als uitgangspunt: de test werd opgesplitst in 21 speelrondes. Iedere dag dat er een Tour-etappe zou worden gefietst, kreeg een deelnemer aan de kennistest 2 of 3 nieuwe opgaven voorgeschoteld. Op de 2 rustdagen in de Tour de France mochten deelnemers van de kennistest ook even bijkomen: die dagen stonden er geen nieuwe opgaven klaar.

Dagelijks werd er naar de deelnemers van de kennistest automatisch een herinneringsmail gestuurd. Deze e-mail liet een deelnemer weten of de opgaven uit de vorige speelronde goed of fout waren beantwoord, en gaf aan dat er nieuwe opgaven klaar stonden op de website. De e-mail was aangevuld met het laatste Tour-nieuws.

Aan elk antwoord in de Tour-kennistest was een letter gekoppeld: uiteindelijk vormden deze samen een spreuk van 100 letters. Om kans te maken op prijzen, moest een deelnemer aan het eind van de Tour-kennistest de spreuk inzenden en daarbij aangeven wie de spreuk had gedaan en over wie de spreuk gaat.

Van 29 juni 2013 tot en met de dag van de laatste etappe (21 juli 2013) konden mensen zich registreren voor de Tour-kennistest. Opgaven uit eerdere speelrondes konden, na een login, met terugwerkende kracht worden beantwoord.

Meespelen met de Tour-kennistest is niet meer mogelijk. Een deel van de kennistest is nog te bekijken op deze website.


Samenwerking met Rob de Bruyn (ED), Maura Laarman (ED) en Petra Vogel (ED).