Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

WOONLASTEN CALCULATOR

FEBRUARI 2012

Uit onderzoek naar gemeentelijke leges en tarieven in februari 2012 blijkt dat de 22 gemeenten in de regio van het ED dat jaar weer veel tarieven voor burgerzaken verhogen. Grafrechten gaan op diverse plaatsen juist omlaag. Datzelfde geldt voor paspoorten en ID-kaarten.

Ook de tarieven voor een rijbewijs zijn zeer verschillend. Het duurst is het roze pasje dat jaar in Bladel: 47,15 euro. Deurne laat met 31 euro zien dat het ook een stuk goedkoper kan.

Aan de hand van de resultaten uit het onderzoek werd de Woonlasten Calculator ontwikkeld. Met deze applicatie zijn de woonlasten per gemeente te berekenen op basis van de WOZ-waarde van de woning. Woonlasten bestaan uit de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolrechten. De resultaten in de calculator worden vergeleken met de duurste en de goedkoopste gemeente.

Naast de woonlasten geeft de Woonlasten Calculator inzicht in de gemeentelijke leges: grafrechten, rijbewijs, huwelijksvoltrekking, uittreksel GBA, hondenbelasting en omgevingsvergunning. Ook bij de gemeentelijke leges worden de resultaten weer vergeleken met de duurste en de goedkoopste gemeente.


Samenwerking met Carin Beenen (ED), Rob Burg (ED) en Hans Vermeeren (ED).