Mijn website is geoptimaliseerd voor gebruik op computer & tablet. Omdat je nu een smartphone gebruikt, kun je mijn werk niet bekijken.

Kom later nog eens terug, of neem direct contact met me op:
06 183 463 74
ERIKA@MASSUGEZ.NL

WOODSTOCK - MYSTERYLAND

MEI 2014

In 2014 was het 45 jaar geleden dat Woodstock plaatsvond in Amerika. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen in de geschiedenis van de hippiecultuur en popmuziek. Sindsdien hebben lokale overheden nooit meer een groot evenement toegestaan op het terrein bij Bethel Woods, nabij New York. Tot mei 2014. De Nederlandse organisatie ID&T heeft een vergunning gekregen om er neer te strijken met Mysteryland, het oudste dancefestival ter wereld.

Dat past in een groter verhaal. Vanuit de 'counterculture generation' waar Woodstock hét icoon van is, ontstond disco en dance. Die laatste stroming wordt sinds jaar en dag gedomineerd door de Nederlandse scene, die er voor een belangrijk deel voor gezorgd heeft dat de grootste muziekmarkt ter wereld nu eindelijk om is voor dance. Mysteryland US vormt hierbij een nieuwe mijlpaal.

Op een speciale website nemen de zeven Wegener-dagbladen de bezoeker in drie delen mee op reis van Woodstock, langs de erfenis van het legendarische festival en de hippiecultuur, naar de eerste Amerikaanse editie van het Nederlandse Mysteryland.

De nieuwe website is gemaakt in een parallax-vorm, een trend op het internet die de laatste jaren in opkomst is. Na eerder geëxperimenteerd te hebben met deze vorm tijdens een speciaal project rond het 100-jarig bestaan van PSV is voor de realisatie van deze website een nieuwe techniek omarmd.

Lees meer over de totstandkoming van dit project op De Nieuwe Reporter. Ook de organisatie van Mysteryland schonk aandacht aan onze driedelige online productie, evenals kunstenaars die bij het festival betrokken waren en bekende websites in de dancescene.

Bekijk de complete driedelige productie op woodstock-mysteryland.com.


Samenwerking met Mark van Bergen (ED) en Max Steenberghe (ED).